Humanisme - Atheïsme

Boodschap 859 uit het Boek Der Waarheid

Zaterdag, 27 juli 2013, 19:22 u.

Mijn zeer geliefde dochter, het is Mijn Verlangen dat al Mijn geliefde volgelingen vurig bidden om het kwaad aan de zielen, door de groei van het atheïsme, te doen afbuigen. Het atheïsme verklaart zich niet altijd. Zeer dikwijls scheppen mensen die, om welke reden dan ook, besloten hebben niet langer in God te geloven, een substituut.

Omwille van de aard van de mens, moet hij op zoek gaan naar een reden om zijn bestaan te verantwoorden.

De vloek van het humanisme is dat het de mens verheft in de ogen van de mens. Al wat gedaan moet worden, volgens de humanist, is ervoor te zorgen dat de noden van de mens op de eerste plaats komen.

Veel mensen verwarren humanisme met Christendom. Wanneer iemand het belang van wereldse goederen verkondigt in het leven van de mens, tot elke prijs, om lijden of armoede te vermijden, is het gemakkelijk aan te nemen dat dit een vorm van liefde is voor iemands naaste.

Wanneer jullie zeggen dat jullie een einde willen maken aan armoede, werkloosheid en andere ellende, zullen velen denken dat jullie spreken in de Naam van God. Kijk achter het masker van het humanisme en jullie zullen geen tekens van God vinden, noch zullen jullie Zijn Naam horen vernoemen. Diegenen die hun leven als humanisten leven, beminnen God niet. Zij houden enkel van zichzelf. Zij geloven ook dat het enige wat telt het welzijn – gewoonlijk in de vorm van wereldse dingen – van de mensheid is, als een middel tot het doel.

Terwijl het op naastenliefde mag lijken, bezorgd te zijn voor de noden van de mens, kunnen jullie God nooit vervangen, door de noden van de mens op de eerste plaats te stellen. Wanneer jullie dit doen, beledigen jullie God. Humanisme, terwijl het al de uiterlijke tekenen van liefde tot God heeft, is niet wat het lijkt.

Achter het masker van liefde verschuilt zich de eigenliefde. De mens zal sterven, zijn lichaam zal tot stof vergaan, zijn ziel zal verder leven, toch zou het humanisme jullie willen doen geloven dat de mens onsterfelijk is.

Wees voorzichtig wanneer jullie het humanisme omarmen, want als jullie dat doen, snijden jullie jezelf van Mij af.

Jullie Jezus

Share this page